donderdag 27 februari 2014

How to: Donkere kringen onder je ogen verminderen/wegwerken.

Donkere kringen onder je ogen kunnen verschillende oorzaken hebben. Je kan donkere kringen krijgen vanwege je allergie. Donkere kringen kunnen ontstaan door te weinig slaap. Ze kunnen ook ontstaan door een tekort aan bepaalde vitamines en mineralen. Vaak heb je dan een tekort aan vitamine K, B6, B12, ijzer of foliumzuur. En natuurlijk kunnen donkere kringen erfelijk zijn. Zo zijn er nog veel meer oorzaken te noemen. Door te werken aan bepaalde dingen kun jij je donkere kringen verminderen. Hier komt een opsomming van de dingen die je kunt proberen.

Helaas kunnen we aan het erfelijke factor niets doen, maar aan donkere kringen die je krijgt door je allergie wel. Als je last hebt van allergieën is het natuurlijk logisch dat je deze behandeld. Je zult merken dat de donkere kringen onder je ogen iets minder worden, door een goede behandeling van de allergie.

Ook voldoende slaap is belangrijk als jij je donkere kringen wilt verminderen. Gemiddeld 7 tot 9 uren slaap wordt vaak als voldoende gezien voor een volwassen persoon. Een schoonheidsslaapje doen in de middag is niet verkeerd, als je een kort nachtje hebt gehad.
Tijdens je slaap kun jij je ogen ook verzorgen, door middel van maskers. Oogcrêmes kunnen zowel s' nachts als overdag helpen tegen donkere kringen.
Gezond en gevarieerd eten is over het algemeen belangrijk voor je lijf. Met gezonde voeding zorg je ervoor dat je lichaam genoeg goede stoffen binnen krijgt om te kunnen functioneren en om er goed uit te zien. Bij donkere kringen heb je vaak een tekort aan vitamine K, B6, B12, ijzer of foliumzuur. Door goede voeding kun je deze tekorten aanvullen. Je kunt eventueel ook voeding supplementen nemen om deze tekorten aan te vullen.
Probeer te ontspannen. Stress is over het algemeen slecht voor de huid. Smeer een maskertje op je gezicht, leg gekoelde komkommer of theezakjes op je ogen en ontspan. Gekoelde komkommer, theezakjes of gewikkelde ijsklontjes kunnen je ook helpen bij zwellingen onder je ogen. Andere dingen die je zou kunnen doen is minder zout eten en eventueel stoppen met roken. Weer twee dingen die een slechte invloed hebben op je huid.
Als je de donkere kringen blijft houden, dan kun je ervoor kiezen om ze te camoufleren met een corrector of concealer. Je kunt het beste een corrector of concealer gebruiken met een gele of perzikkleurig ondertoon. Dat neutraliseert de blauwe of groene kleur in je donkere cirkels.
Ik hoop dat ik met dit artikel een aantal van jullie heb kunnen helpen. Heb jij nog meer tips tegen donkere kringen? Dan kun je het mij laten weten in de opmerkingen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten